Kokemuksia NOVAT-ryhmästä

Naistenkartano
Pääkäyttättäjä
Viestit: 1437
Liittynyt: Ti Marras 23, 2004 17:34

ViestiKirjoittaja Naistenkartano » Ma Loka 30, 2006 12:44

Hei Sipu , kiitos kommentistasti ryhmän toiminnasta. Haluan korostaa, että NOVAT- vertaistukiryhmissä ei saa kommentoida tai arvostella toisten ajatuksia, ei millään tavalla. Jos näin on tapahtunut, pitää asiaan puuttua ryhmässä.

NOVAT-ryhmätoiminta lähtee siitä, että kaikissa naisten riippuvuuksissa (myös päihderiippuvuuksien kehityksessä) on paljon yhteistä ja samaa, vaikka eri naisilla tilanteet näyttävätkin erilaisilta. On hienoa, että olet kertonut rohkeasti ja avoimesti kokemastamisi ongelmasta (alkoholi). Kaikki eivät ole valmiita tällaisen asian kertomiseen ja työstämiseen, ja avoin ongelman myöntäminen ja kertominen voi herättää muissa tunteita kuten kateutta, pelkoa jne. He eivät syystä tai toisesta ole valmiita vastaanottamaan kertomaasi, mutta toivon, että voit suhtautua asiaan siten, että he ovat eri vaiheessa elämänsä kasvuvaiheessa kuin sinä, ja jättää tämän kommentin omaan arvoonsa.

Kuuntele kuitenkin rohkeasti itseäsi ryhmässä - ja jos kommentoinnit eivät lopu vaikka pyydät sitä, niin pyydä apua meiltä Naistenkartano ry:n väeltä. Tulet toivottavasti havaitsemaan että sinulla on myös paljon yhteistä muiden NOVAT-naisten kanssa.

Oikein hyvää syksyistä viikkoa toivottaen,
Helena Palojärvi / Naistenkartano ry